fredag 2 juni 2017

Sandor Herold skriver till Cecilia Wikström om ungas ljusnande framtid med sänkta ingångslönerTill:

Cecilia Wikström (L) är Europaparlamentariker, (tidigare präst).


”Vi skall akta oss för de falska profeterna, som kommer klädda som får, 
men i sitt inre är rovlystna vargar". Matt.7:15


Från: Sandor Herold

Malmö 2-6-2017

Så här skriver bl.a. Sandor Herold:

Den f d prästen Cecilia Wikström har ju tidigare varit i Guds tjänst men troligtvis så betalade hennes dåvarande chef där uppe för dåligt eftersom hon numera tydligen övergått i Mammons tjänst vid dennes lokalkontor i Bryssel som antagligen betalar bättre.

Hur som helst så tillhör den ljusnande framtiden Cecilia Wikström och hennes hycklande politikerkollegor oavsett om dom sitter i riksdagen eller i EU - parlamentet.
EU - parlamentarikern Cecilia Wikström ( L ) har idag en debattartikel i Sydsvenskan som i huvudsak går ut på att ungas ingångslöner måste sänkas.
Det är i sammanhanget intressant att studera vad denna politiker som vill sänka andras löner tjänar som EU - parlamentariker.

Enligt uppgifter som publicerats i tidningen Expressen så tjänar en svensk EU - parlamentariker 72 000 kr per månad i bruttolön.

Förutom detta så har man ett traktamente på 2700 kr per arbetsdag i parlamentet och dessa arbetsdagar uppgår till ca 15 dagar i månaden och detta blir då ca 40 000 kr per månad som är skattefritt.

Förutom detta så tillkommer ersättningar för flyg, taxi och tåg samt gratis sjukvård vid parlamentet där det finns egna läkare.

En EU - parlamentariker får dessutom anställa egen personal med kontor  för kostnader upp till 191.000 kr per månad. Man kan nog utan att befara att man blir anklagad för att ljuga utgå från att parlamentarikerna stoppar mellanskillnaden i egen ficka om man har kostnader som understiger dom 191.000 kr för personalkostnaderna precis som man gjorde när man fick betalt för att flyga första klass men bytte biljetterna till turistklass och stoppade mellanskillnaden i egen ficka.

I en liten artikel i samma tidning kunde man en dag tidigare läsa om att EU - parlamentariker kan få en klumpsumma motsvarande 42 000 kr i månaden för att ha ett kontor i sitt hemland. Enligt regelboken ska dessa pengar användas till allmänna utgifter som datorer, telefonräkningar och annan kontorsutrustning. Men när reportrar i journalistsamarbetet granskat detta så har det visat sig att dessa kontor inte existerar utan i många fall så har pengarna gått till det egna partiet eller till privata bankkonton.

Efter uppgifterna vad det gäller EU - parlamentarikernas inkomster  på Google och i Expressen så kan man  räkna ut att en svensk parlamentariker med lön och andra ersättningar tjänar ca 112 000 kr i månaden varav ca 40 000 kr är helt skattebefriade. Till detta kommer då också ovanstående ersättningar för då tydligen icke existerande kontor i hemlandet samt ersättningar för personal och lokaler i Bryssel.

Det är intressant också att kunna konstatera att f d kommissionären Margot Wallström under sina tio år tjänade ca 19 miljoner.

Det är alltså människor med ovanstående inkomster som vill att ungas ingångslöner skall sänkas för att bara så kan denna grupp gå en ljusnande framtid till mötes.
Den f d prästen Cecilia Wikström har ju tidigare varit i Guds tjänst men troligtvis så betalade hennes dåvarande chef där uppe för dåligt eftersom hon numera tydligen övergått i Mammons tjänst vid dennes lokalkontor i Bryssel som antagligen betalar bättre.

Hur som helst så tillhör den ljusnande framtiden Cecilia Wikström och hennes hycklande politikerkollegor oavsett om dom sitter i riksdagen eller i EU - parlamentet.
Vad det gäller den f d prästen så kan man ju undra hur det går ihop med hennes kristna tro att försämra för människor som redan har det knapert medan hon själv har inkomster i mångmiljonklassen?
Den frågan skulle jag vilja ha svar på men i vanlig ordning så kommer det att förbli tyst från hennes sida.

För den som vill fördjupa sig i dom rent ut sagt äckliga förmånerna som dessa Mammons tjänare har  så kan jag rekommendera att googla på detta.
Där framgår med all önskvärd tydlighet att det är Cecilia Wikströms lön som måste sänkas i första hand!

Sandor Herold, Malmö 

bl.a. dessa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar