tisdag 1 december 2015

Skillnad på EU-migranter och hemlösa svenskar

Från: Sandor Herold
Malmö 30-11-2015
Fråga till kommunalrådet Carina Nilsson (s)

I Sydsvenskan idag så kan man läsa att Malmö ställer upp med natthärbärgen till de s k EU-migranterna från den 1 december.

Enligt tidningen så vill du inte tala om var detta härbärge ligger för det är hemligt eftersom ni bedömer att gruppen är utsatt och att folk kan bli arga över att ni gör detta för den här gruppen.

Säkerligen så stämmer detta men jag undrar ändå om du verkligen kan göra så här och hemlighålla en kommunal insats av detta slag för kommunens invånare och skattebetalare. Eller överhuvudtaget hemlighålla en kommunal verksamhet av något slag.

Kan vi kanske i framtiden räkna med fler hemlighållanden. Kanske kommunen skall hemlighålla var akuten på sjukhuset ligger nästa gång? Eller kanske var polisstationerna ligger? Miljöstationerna kanske också blir en kommunal hemlighet?
Om det inte är någon som hittar dit så kan ju kommunen göra stora besparingar på detta hemlighetsmakeri så det kanske blir nästa stora besparingsdrive i våra kommuner.

Jag själv har bott i denna kommun sedan 1968 och troligtvis betalat en ansenlig summa i kommunalskatt och jag känner mig faktiskt kränkt av ditt hemlighållande och kräver faktiskt att du talar om var natthärbärget ligger.

Visserligen så ogillar jag att kommunen ställer upp för denna grupp igen oavsett med vad det är men jag kan garantera dig att jag inte kommer att bege mig dit vare sig i goda eller onda avsikter.

Så Carina Nilsson, var ligger natthärbärget och vad kostar det oss? En anmälan till förvaltningsdomstolen är kanske på sin plats angående detta hemlighetsmakeri ?
 
Sandor Herold, Malmö

Hjältinnor

Svenska kvinnor som i tysthet gör oegennyttiga insatser för andra svenskar, vilka hamnat i nödläge. De hemlösa.

Antalet hemlösa i Sverige uppskattades år 2005 till 17.800. Den aktuella siffran tio år senare ligger på cirka 34.000 – alltså en dramatisk ökning.

Hemlös är inte detsamma som uteliggare. Innebörden är att man saknar egen fast bostad, de flesta hemlösa har någon akut och tillfällig lösning.  Antalet uteliggare har uppskattats till cirka 300.  Stora osäkerheter kan dock ligga i uppskattningar, mörkertalet kan vara högt.”Läs hela artikeln på Tänd ett ljus

Arkitekten Peter Krabbe skriver om Sydsvenskan och han är inte nådig i sin kritik.

”Sydsvenskan – en dagstidning på villovägar
Så slår då de, enligt egen uppfattning, fruktade undersökande journalisterna på Sydsvenskan till igen i sin vänsteraktivistiska kampanj mot Vellinge och dess invånare. Denna gången riktar de patetiska jubelidioterna på tidningen in sig på det nybyggda Falsterbonäsets Spa vid södra mynningen av Falsterbokanalen. I en rad av vinklade och missvisande påståenden går journalisterna till angrepp på kommunens försäljning av tomtmarken genom att kritisera försäljningspriset och arrendeavtalet för en gångstig till stranden.

…Nej Sydsvenska Dagbladet, du ärevördiga gamla tidning, din vandring direkt till papperskorgen blir alltmer frekvent och förlängs knappast av dina patetiska försök till granskningsjournalistik.” Peter Krabbe


2 kommentarer:

  1. En anmälan på kommuner som inte följer en likabehandlingsplan oavsett vilka människor det handlar om när det gäller hemlöshet kanske? Om man sätter i system att anmäla dessa kommuner så har man ju iallafall gjort något utöver att hjälpa svenska hemlösa i första hand. Alla bäckar små...

    SvaraRadera
  2. Vill man Sverige och Svenska folkets väl köper man inga PKblaskor. Det är det bästa sättet att bli av med dem. De är inte värda mer än att dö svältdöden. Ju mer de blöder pengar ju bättre är det.

    SvaraRadera