tisdag 24 november 2015

Sandor: Kommunalråd i Malmö förstår inte ironi. ZlatanhysteriMan skulle önska att fler svenskar var lika flitiga som Sandor Herold, Kenneth Sandberg, Olle Ljungbeck och Katinka Glahd
Sandor Herold skrev till kommunpolitikerna angående trygghetsboende Mathildenborg. Det var ironiskt menat men kommunalrådet Carina Nilsson (s) förstod inte ironin.
Fråga: hur får en politiker vara?

Svar: hur dum som helst.
Här kan du först läsa inlägget och nedan kommunalrådets svar
From: carina.nilsson.ks@malmo.se
To: sandorherold@hotmail.com
CC: Anne-Kathrin.Bayraktar@malmo.se
Subject: Trygghetshotellet
Date: Mon, 23 Nov 2015 16:11:23 +0000
 Hej, 

Tack för ditt mail och engagemang i frågorna. 
Angående trygghetshotellet så är inga beslut fattade än. Förslaget om att avveckla Trygghetshotellet och istället använda pengarna till ökad livskvalitet och för att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre i Malmö stad är ute på remiss till februari 2016. 
En viktig uppgift för oss i Malmö Stad är att se över om de beslut vi fattat leder till de effekter som beslutet grundade sig på. Syftet med Malmö Stads trygghetshotell är att skapa större trygghet för äldre personer som bor i ordinärt boende. I de utvärderingar som gjorts av Trygghetshotellets verksamhet har det kommit fram att stora ekonomiska resurser satsas på en begränsad grupp av relativt friska äldre i Malmö. 351 individer besökte Trygghetshotellets verksamhet under ett år till en kostnad av 8,8 miljoner 

Oavsett beslut så kommer vi i Malmö Stad fortsätta det viktiga arbetet för äldres trygghet och för att minska känslan av ensamhet. Vi kommer också fortsätta att utvärdera oss själva för att pengarna läggs där de gör mest nytta. 

Angående dina frågor om EU-migranter i Malmö så arbetar vi från kommunens sida på flera sätt med situationen för EU-migranterna. Senast förra måndagen mötte vi flera av de EU-migranter som befann sig utanför stadshuset. Vi är då fortsatt tydliga i vår ståndpunkt att vi har förståelse för människors utsatta situation, men att kommunala boenden eller mark för boenden inte är en hållbar lösning. 
Samtidigt håller vi självklart med dig om att det handlar om medmänniskor som lever under väldigt svåra förhållanden och som ofta är utsatta för diskriminering.  Vi gör därför särskilda insatser för just dem. Vi har ett handlingsprogram där vi lyfter fram hjälpinsatser och tillfälliga lösningar. Vi stöttar Crossroads som erbjuder frukost och hygien/dusch. Samt information på rumänska om hur man söker arbete plus annan samhällsinformation. Det finns ett vinterhärbärge och evakueringslokaler. Vi arbetar också med Rumänien, vi har i möten med företrädare för rumänska ambassaden fört fram behovet av hjälpinsatser och rättvisa villkor i Rumänien. 

Vänliga hälsningar 
Carina Nilsson (S),
kommunalråd i Malmö

Till: Carina Nilsson
Från: Sandor Herold

Trygghetshotellet Mathildenborg
 Bildresultat för mathildenborg

Hej
Jag vet inte hur det ligger till men tydligen så förstod du inte att mitt mail var ironiskt skrivet.
Helt kort så tycker jag att Malmö stad inte har några som helst skyldigheter gentemot dessa romer komna från Rumänien.

Jag anser inte ens att man skall bjuda dem på en bussbiljett tillbaka. Precis som när jag får göra när jag åker utomlands så skall dessa personer stå för samtliga kostnader som berör deras uppehälle och återfärd hem. Det är inte Malmös skattebetalares sak att lösa detta.

Det sista jag önskar är att trygghetshotellet Mathildenborg öppnar sina dörrar för dessa parasiter för inom några dygn så kommer det att förvandlas till en sopstation likt tomten på Industrigatan.

Enda sättet att bli av med dessa fräcka människor är att totalt ignorera alla deras protester och krav.

Däremot så tycker jag att ni kan bekosta en klippning åt seriefiguren Jonas Bjärby och gärna även en enkel biljett till Rumänien.
Sandor Herold, Malmö

Zlatanhysteri


 Bildresultat för Zlatan
Från: Sandor Herold, Malmö
Malmö 24-11-2015

Hade Zlatan t ex uppfunnit en medicin som botar cancer så hade jag förstått all denna hysteri angående hans visit i Malmö.

Men man kan fråga sig hur man kan värdera ett  jagande av en fotboll på en gräsmatta så högt att han t ex kan betala en hyra på 280.000 kr i månaden för en lägenhet i Paris och hur människor som knappt har råd att skaffa sig ett eget boende kan hemfalla till en sjuklig beundran av denna arroganta diva och hans totalt meningslösa sysselsättning.

Under 37 punkter i denna tidning så visar man upp platser som skulle ha en koppling till honom här i Malmö. Jag förstår inte vad en sådan här artikel har att göra i en nyhetsförmedlande dagstidning som Sydsvenskan?

För att fullborda fjäskandet inför besöket så fattas punkt 38 som borde bestå av en bild på en toalettstol med följande text :  "Zlatan var här”
 

 Sandor Herold, Malmö

2 kommentarer:

 1. Sandor Herold

  Jag blir tårögd av skrattandet.
  En giftig men härlig humor.
  Tack för att du finns

  SvaraRadera
 2. Eftersom flertalet Svenskar inte vill eller orkar se i vilket eländigt skick Sverige befinner sig i tar man till det enklaste som inte behöver någon tankeverksamhet på det högre planet nämligen att bli underhållen av bla fotboll med Zlatan, på spåret och liknande Tv program och sist men inte minst att välkommna och tycka synd om invällarna som kommer till vårt snart helt utarmade land..

  SvaraRadera