måndag 2 november 2015

Avhysning av EU-migranterna i Malmö praktikfall för Agenda 2030

Sydsvenskan:

Till:

Från: Sandor Herold
Malmö 2-11-2015
 
Idag strax innan klockan 11.00 begav jag mig ner till Industrigatan här i Malmö där det numera världsberömda s k EU-migrantlägret ligger. Med mig hade jag en ganska stor skylt där det på rumänska stod "Ducetiva a Casa" vilket skall betyda ungefär "Åk hem" på svenska vilket också stod på skylten under den rumänska texten. Jag kan inte rumänska men jag hade fått hjälp av en rumän som bor här i kvarteret att översätta. F.ö så har denna man som så många andra rumäner en åsikt om den aktuella folkgruppen som inte är lämplig att sätta på pränt här.

När jag anlände till platsen så var där massor av folk, mestadels anhängare till ockupanterna samt naturligtvis ockupanterna själva som stod där med sina banderoller och skanderade men det fanns också en hel del mer eller mindre passiva åskådare på andra sidan gatan mitt emot ingången till den ockuperade tomten.

Tyvärr på sedvanligt svenskt vis så stod man helt utan plakat eller dylikt och samtalade med varandra om hur och vad som borde göras med ockupanterna. Men ingen vågade ens höja rösten under den tid jag stod där och det är tyvärr detta lama och menlösa beteende som har möjliggjort att de s k EU-migranterna har kunnat ockupera andras egendom på detta vis under en lång tid.

Efter en stund så gick jag bort till bilen som jag parkerat en bit bort och hämtade mitt plakat och gick över gatan fram till ingången och lade detta framför fötterna på ockupanterna och deras anhängare. Reaktionen lät inte vänta på sig utan det blev burop och annat från deras sida och när jag gick tillbaka över gatan så såg jag över axeln hur några av dem kom efter mig med plakatet som de hade plockat upp. En av dessa var volontären Catalin Mihai som syns på videoklippet, där han agerar tolk till en av ockupanterna och han var helt vild när han och ytterligare 5-6 likasinnade förföljde mig.

Personen i fråga skrek att jag skulle ta mitt skräp med mig och försökte tvinga mig att ta tillbaka mitt plakat för han menade att jag hade skräpat ner utanför EU-migranternas bostadsplats. För att verkligen understryka detta om nedskräpning  så hade han en megafon i handen som han skrek i. Jag gjorde ett lönlöst försök till en dialog med honom där jag påpekade att detta är inte ockupanternas boplats för den ligger ganska längre söderut ner i Europa och vad det gäller nedskräpning så finns det nog värre exempel på detta inne på tomten.

Det slutade med att jag i varje fall tog emot skylten från honom för om inte annat så kan den ju användas fler gånger.

Catalin Mihai gick tillbaka till sina skyddslingar och tog de övriga 5-6 med sig varvid en av dem tog avsked av mig med orden "Sieg Heil" .


Jag kan utan att överdriva säga att jag var helt beredd på att denna unge man skulle ta till våld när han gick efter mig men nu blev det inte så vilket nog var tursamt för oss båda.
Hoppas att bilderna som de tog på mig blev lyckade i varje fall.

Titta på videon med Catalin Mihai här nedan i artikeln och lyssna på vad han säger. Jag vet inget om denna unge man men jag förmodar att han liksom jag är invandrare, han troligtvis från Rumänien och jag från Ungern. Båda kommer vi i så fall från länder där det finns gott om romer och han är kanske själv rom och i så fall så har jag viss förståelse för hans agerande. Med den erfarenhet jag har från romer så är jag inte ett dugg förvånad över att man beter sig så som man gör här i Malmö och på andra platser och jag skulle aldrig kunna ställa upp på att försvara en grupp människor,romer eller inte, som tar lagen i egna händer och totalt hänsynslöst och respektlöst ockuperar och nyttjar andras egendomar. Att de är fattiga är inget försvar till deras beteende.

Det värsta är dock inte deras ockupation av tomten utan deras på ren svenska svinaktiga beteende genom all den nedskräpning de förorsakar. Tydligen så gör man på liknande sätt på rastplatser längs vägarna där man drar fram vilket resulterar i att Vägverket  t om tvingas att stänga flera av dessa.

Jag kan avslutningsvis rekommendera er att titta på en film som heter antingen "Paradis hotell" eller "Hotell Paradis". Den har faktiskt visats på svensk statsteve för ca 5-6 år sedan och fanns i varje fall så sent som för ett halvår tillbaka på nätet.

Sandor Herold, Malmö
 

Rekommenderar läsning av hela detta inlägg

 Avhysningen av romer i Malmö – ett praktikfall för FN:s Agenda 2030!

Fallet med de hundratals romer som ockuperat en privatägd tomt i Malmö, torde vid detta laget vara riksbekant. Malmö kommun har beslutat om avhysning, medan länsstyrelsen upphävt det överklagade beslutet. När nu situationen blivit juridiskt och sanitärt ohållbart beslutar kommunen ännu en gång om avhysning. Demonstranter och motståndare samlas på platsen, men några poliser för att verkställa avhysningen syns inte till.”Peter Krabbe 

1 kommentar: