torsdag 9 september 2010

Tredje världskriget - så blir det

Av Nicolai Sennels

Detta är ingen skrämselberättelse. Det är inte så jag önskar att saker ska utveckla sig. Det är så här jag tror att framtiden blir. Denna inlaga publicerades som blog på Danmarks stösta tidning, Jyllandsposten 2009 Nov 22.

Den fick 300 kommentarer med på vägen och omtalades även i Weekendavisen (Högkvalitets danskt veckomagasin).

Därför ser jag en god anledning till att sprida dessa funderinger även utanför Danmark.

Innan jag går vidare skall jag berätta att fruktan för en våldsam konflikt mellan den muslimska värld och Västen är ganska vanlig. Enligt en opinionsundersökning för World Economic Forum (rapporten “Islam and the West”, Annual report on the state of dialogue) tror upp emot hälften av befolkningen att denna konflikt överhuvudet taget inte kan undgås.

Även om många menar att det bara är en fråga om tid innan en sådan världsomfattande konflikt bryter ut, så är det troligen få som har en idé om hur den praktiskt kommer att se ut – och hur den kommer att upplevas av den enskilda människan.

Med bakgrund i den insikt jag har fått i den muslimska miljön genom mitt arbete med över hundra våldsbenägna och radikala muslimer, vill jag här komma med ett bud på hur konflikten vill utveckla sig framöver. Då detta är min nästsista blog-inlaga ger jag bara gas – det blir långt.

Etniska spänningar
Det är i dag klart, att integrationen av muslimer inte har lyckats i tillräcklig omfattning,och intet tyder på att utvecklingen vill vända. Tvärtom. De människor som sent i förra seklet förgäves kämpade emot att öppna gränserna för människor från den muslimska värld, har fått rätt i stort sett allt som de varnade för:

Omkringdrivande grupper av våldsbenägna muslimer; långsam kvävning av välfärdssmhällets ekonomi och trygghet; terror; laglösa parallellsamhällen; hotande islamister som skriker framför våra regeringsbyggnader. Institutioner så som folkskolor, sjukhus och mentalsjukhus, kommuner, vårdhem, polis och fängelser etc. som kroknar ekonomisk och manskapsmässigt under muslimers bristande förmåga och vilja till att upptaga danska och västliga kulturnormer i sig.

Men det är bara toppen av isberget – det är förtid och nutid. De etniska spänningarna i Europas storstäder ökar fortfarande och laglösa muslimska områden avknoppas i europeiska storstäder varje år.

Det enda som hotar världen att gå framåt mer än det ständigt stigande antalet konflikter mellan muslimer och oss andra är troligen överbefolkning.

Tredje Världskriget blir inte ett konventionellt krig, där länder kämpar över gränser. Det blir krig mellan muslimer och icke-muslimer i våra egna städer.
Det kommer inte att finnas fronter bakom vilka civila kan leva relativt tryggt och oberörda av stridens fasa, bara de håller sig på säkert avstånd från kamphandlingarna – dessa kommer nämligen att utspela sig i våra egna gator och gränder. Otrygghet och fara kommer att drabba den enskilda långt hårdare.

Integrationen har förlorats, men vem vinner ?
Västliga makter har aldrig vunnit ett krig mot gerillastyrkor – varken i Vietnam, Afghanistan, Irak eller någon annanstans. Om vårt sekulära, humanistiska och demokratiska system skulle komma ut som segrare, är det tyvärr stor risk att vi kommer att ha övergett vår egen humanism, mänskliga rättigheter och demokratiska värden.

Sådana är vi människor: vägrar man att se problemen, för att man inte vill se dem i ögonen – eller hoppas att de löser sig själva – riskerar man att överreagera, när tålamodet väl tar slut. Gudarna förbjuda det, men vi har kanske inte haft den sista kristallnatten i vår tid.

Muslimskt kontrollerade områden
Motståndet mot icke-islamiska auktoriteter som t.ex. polis, brandkår, ambulans, och landets lagar är stigande. På många ställen i Västeuropa finns det i dag no-go zoner. Här varnas icke-muslimer mot att skylta med icke-muslimska religiösa symboler och icke-muslimska auktoriteter blir ofta ”utstenade”.

No-go-zoner
Frankrike har 751 officiella no-go zoner, som utmärker sig genom att franska myndigheter har förlorat auktoritet och kontroll. I England är tillståndet likadant.

Också lilla Danmark har i dag muslimsk-dominerade områden, där polisen är tvingad att alliera sig med imaner och vara passiv mot även uppenbar kriminalitet, för att inte provocera kravaller och våld. Det samma gäller för många områden i Holland, Belgien, Tyskland osv.

I Malmö, där 25% av befolkningen är muslimer, måste brandmän ha skottsäkra västar, skyddande maskar och armerade fordon när de ryckar ut till de muslimsk dominerade områden.

Brandmän på Jägersro-stationen.
Foto: Krister Hansson


Här gäller det att skydda sig.

Läs mer

Från Islamseminariet i Göteborg.
” Nicolai Sennels säger också att enligt hans erfarenhet klarar inte muslimer att ta kritik.
- De tänker inte inifrån, reflekterande. De tänker: vem har gjort detta mot mig? ”They are victimizing them selves”, vad heter det på svenska?
- Offermentalitet, ropar någon i publiken.”

10 kommentarer:

 1. Sennels har också skrivit om kriminella muslimer som kan läsas på min blogg för dem som är intresserade:

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2010/06/25/bland-kriminella-muslimer/

  SvaraRadera
 2. Om vi skall vinna över muslimer i en väpnad kamp så är det inte svårare än att anse att alla muslimer är terrorister och behandla dessa efter den principen (till motsatsen är bevisad... hur detta nu går). Om bevisläget är tveksamt får man anse att motsatsen ej är bevisad och behandla muslimen som en terrorist.

  Som Peter Dalle hade uttryckt sig, Många terrorister blir det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svensk lutheran sen medeltiden21 augusti 2012 13:55

   Läs koranen innan du kommer med ett sånt uttalande. Islam är en av de fredsligaste religionerna på jorden, alla typer av krig som har skapats av de utövande (som inte handlar om rent självförsvar)är 100% ickemuslimskt. Det finns fundamentalister och fanatiker i alla områden och det är dessa som kan vara farliga om man inte försöker visa DEM att VI inte är terrorister som bara vill bli av med dem. De som tar till våld är ju rädda för oss, fattar ni inte det?

   Radera
 3. Det kommer att bli kaos ganska snart.Muslimer blir fler o fler o dom förökar sig som insekter.Det är svårt att resonera med dessa människor.r blir fler o fler o dom förökar sig som insekter.Det är svårt att resonera med dessa människor.

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte på detta ett enda dugg, muslimer är inte terrorister bara för att dom är troende. Och att tro att muslimer kommer starta ett religöst krig mot icke troende muslimer är ju bara absurt, och att det finns områden som är farliga att gå in på för icke muslimer är bara skitsnack. Det här är rasistiskt beteende och texten likaså och går inte att acceptera. Försök att vara öppensinnade människor och sätt er in i andras situationer, dom som kommer till sverige från andra länder som iran/irak och dylikt och som har en muslimsk tro är bara rädda att inte få stanna i landet och det är förståligt, dom har flytt från länder som är krigsdrabbade och vill bara få ett liv i trygghet. Det finns inga välgrundade fakta som tyder på att muslimer skulle vara mer fientliga än andra troende. Ni förväxlar muslimer med fundamentalister, religion och tro har inget som helst samband med om människan ifråga är terrorist eller inte. Om ni har läst såhär långt så tackar jag er för det, och kom ihåg att alla är vi männioskor och bor på samma planet och ska kunna leva i harmoni med varann och acceptera varandras skillnader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sann muslim SKALL leva efter Koranen punkt slut. De allra flesta muslimer vill även att scharialagarna skall vara allenarådande i ALLA länder. Dessa lagar är min själ ingen barnlek med halshuggning stympning av händer och fötter bla.Innan du fortsätter att hylla ISLAM SKALL du läsa Koranen. Alla muslimer SKALL enl Koranen bekämpa Judarna och alla kristna som betraktas som orena och likställs med hundar, grisar och apor. Det är bara ISLAM som skall finnas över hela världen.


   .

   Radera
 5. Att koranen skulle förkasta andra religioner är rent nonsens, islam erkänner till exempel Jesus som en profet. Har de som pekar ut islam som en hatisk religion ens läst en lärobok i religion? Känner någon av er en muslimsk person?

  Det här är klassisk mänsklig rädsla för något de uppfattar som främmande.

  Fram tills andra världskriget var den judiska befolkningen den folkgrupp som i Europa var utpekade som roten till allt ont. Nu har vi facit i hand och vet bättre. Nu är det muslimernas tur att vara "the bad guy". Varför har vi människor genom historien alltid haft behovet av någon att peka finger på?

  Det skrämmande är att de individer som uttrycker sitt hat när de drar en hel religion i smutsen tack vare några få ruttna äpplen, påminner oss om nazi-tyskland och deras propaganda där befolkningen blev medlöpare och indirekt delaktiga i folkmordet på judarna. Nu vänder sig många högerextrema grupper sina blickar istället mot muslimerna. Ser ni inte alla varningstecken? De som står för terror inom islam står för långt under en procent av alla muslimer. De vore lika korkat att peka ut alla kristna som ett hot till följd av Breivik eller ku klux klan eller någon annan kristen extrem sekt. Samma sak med alla religioner. Alla har de extrema grupperingar. En överväldigande majoritet inom alla världsreligioner förespråkar fred och förståelse.

  Visst skräms jag av tanken på al-quaidas agerande och andra likande fundamentalistiska terrorgrupper. Jag skräms lika mycket av tanken på de människor som ser på alla muslimer som potentiella terrorister, de som vill organisera sig för ett slags "heligt" krig. De som vill förtrycka alla muslimer och värst av allt dessa människor manar till våldshandlingar. Dessa personer drivs uppenbarligen av sitt hat och sin rädsla. De som idag söker likasinnade för att organisera sig mot muslimer som en folkgrupp i Sverige påminner farligt mycket om Hitlers nazityskland och dess medlemmars uppslutning mot det som de kallade det tyska folkets fiende..det judiska folket. Låt inte historien upprepa sig. Låt oss aldrig igen peka ut en folkgrupp till följd av missnöje som blir till hat.

  Jag är stolt över att vara svensk, över att bo i ett demokratiskt land med yttrandefrihet och religionsfrihet. Jag är stolt över att bo i ett land där så många människor förespråkar fred, acceptans och solidaritet gentemot sin nästa.

  Fridens/ Johnny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen att majoriteten av Sveriges invånare resonerar som du, när det väl gäller. Jag har kommit till Sverige ifrån Bosnien, där muslimer (sekulariserade, europeiska) blev förföljda, slaktade, våldtagna I sitt egna hemland där de levt i fred med katoliker och ortodoxa i hundratals år. Detta pga att Serbien ville skapa ett stor-Serbien efter Jugoslaviens fall. Men i Serbisk media framgick detta som ett ``befriande`` av Bosnien. Det verkliga intresset de hade med sitt fyraåriga terrorkrig som slungat landet 1000 bak i utvecklingen, fick jag veta i Sverige, där media var opartiska och visade sanningen.

   De ville ha makt, och territorium.

   Här finns inga opartiska media som förklarar de egentliga anledningarna till Irak-kriget, eller amerikansk närvaro i alla östländer. De slåss ju för demokrati, de kämpar för frihet. Dessa amerikaner har i sitt egna hemland lagar som är sjuka om man ser ifrån ett demokratiskt perspektiv. De har hundratals miljoner människor att ta hand om. Men de kämpar, ute i öknen som varit sig lik sedan jesutid, efter demokrati.

   Det finns inga andra anledningar eller intressen, som vanligt. Och den 1 procenten dåliga muslimer (Överdriven uppskattning)räcker för smutskastning av världens största religion efter kristendomen. När den procenten visas i media dagligen.

   Jag är mer rädd för USAs avsikter än någon annans. För Europa följer blint allt som jänkarna säger, gör och tror. Deras befolkning vet däremot inte ens vart på planeten vårat land ligger.

   Min religion och tolkning av den, gör att jag är en fredlig människa som umgås med alla människor jag trivs med och kommer bra överrens med. Dessa är från olika länder, religioner, hudfärg etc. Jag är muslim, men har aldrig sett det som något som skiljer mig nämnvärt från resten av Sveriges befolkning. Jag kommer aldrig gå i krig för varken min eller någon annans religion. Gud är vårt hopp, kärlek, hjälp, tröst och fred. Gud är ingenting man ska ta i mun när man spränger, skjuter eller våldtar Hans skapelser.

   Skäms på alla som vågar uttala ordet religionskrig. Skulle det bli ett sådant, så är vi människor onda rakt igenom. Jag har förlorat mycket under ett fyraårigt helvete pga mitt namn och efternamn. Det är fortfarande idag det enda som skiljer mig, ifrån de kristna.

   Radera
  2. Ni muslimer tolkar koranen och er religion som FAN läser Bibeln. Jag vet vem jag skall sikta på om helvetet bryter ut på allvar och det blir kamp om det är islam eller kristendomen som skall vara rådande för oss Svenskar i detta MITT fädernes och fosterland Sverige.

   Radera
 6. ja och allt detta för att vi har en sådan svag regering,, muslimer är en av väldens farligaste folk och dom skall inte vistas eller bo i Europa ,,detta är min åsikt.

  SvaraRadera